WAAR IS WALDO?

14:27


De dagen korten in, de temperaturen zakken en de weergoden zijn ons minder goed gezind. De winter komt eraan en daar ben ik graag goed op voorbereid. In een vorige blogpost besprak ik met jullie al de essentiële winterjassen, maar wat ook belangrijk is, is een leuk hoofddeksel! Wanneer ik de collecties van Fashion Week voor komend seizoen bekijk, valt het op dat vooral de mutsjes met een pompon bovenop weer helemaal terug zijn. Ze zijn onder andere prominent aanwezig in de collecties van Gucci en Kate Spade. Ben je toch niet zo voor dit stijltje, dan heb ik in deze blogpost ook nog leuke alternatieven gevonden voor jou!

Lekker klassiek


De klassieke muts is er één met een leuk pomponnetje erbovenop. Hoewel het op het eerste zicht vooral schattig lijkt, kan je hem zeker ook op een stoerdere manier dragen. Voor mezelf zou dit het eerste type muts zijn dat ik zou dragen, gewoon omdat het altijd wel kan en nooit echt out of style geraakt.

Een beetje te groot


Vind je zo een gebreid mutsje wel leuk, maar wil jij het toch net wat anders? Kies dan eens voor een oversized variant. Dit staat wat stoerder dan een klassiek mutsje, en ziet er ook nog eens superleuk uit! Vaak zakt hij ook ietsje verder over je oren heen, wat perfect is voor de extreem koude dagen. Ik zou wel aanraden een niet te dikke sjaal hierbij aan te doen, omdat de kans bestaat dat het eruit gaat zien alsof je wordt opgeslokt door breigoed.

Op z'n Frans


Het bekende Franse mutsje, de beret, maakt deze herfst en winter een comeback. Zo een beret geeft vaak een heel chique, dressed up look. Dit voorbeeld zagen we duidelijk terugkomen op de catwalk bij Gucci. Ben jij een stoerder type maar vind je die beret wel iets hebben? Voor zijn herfst/wintercollectie heeft Marc Jacobs een stoerdere variant ontworpen voor de cool girls. Aan jou de keuze welke look je wil.

Ay ay, captain! 


Om de zoveel jaar zien we de kapiteinspet weer terug opduiken, en deze herfst en winter is het weer zover. Dit zagen we duidelijk op de catwalk bij de couturecollectie van Jean Paul Gaultier. Zo een kapiteinspet lijkt mij meer geschikt voor de herfst en warmere winterdagen, want bij vrieskou zijn je oren niet beschermd. Net als de oversized muts, vind ik dat deze pet een stoerdere uitstraling heeft dan een gewone muts. Draag hem met een coole winterjas om een echt statement te maken op straat.

Wat voor muts zal jij deze winter dragen? 




You Might Also Like

5 reacties

  1. So many cute hats! I need to get at least two for te cold winter days.

    Danielle
    www.spring2spring.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had er nooit over nagedacht, maar eigenlijk vind ik die mutsjes met pomponnetje heel erg leuk!
    Toffe inspiratie :-)
    XO,
    Izzy
    http://www.nearnoise.com

    BeantwoordenVerwijderen

Popular Posts