INSPIRATIE: JASSEN VOOR FALL/WINTER 2015

14:36Tijdens de herfst en de winter vind ik het belangrijk om een mooie jas te kunnen dragen. Door het koude weer is dit vaak het enige wat je van de outfit te zien krijgt, omdat het te koud is om nog zonder jas rond te lopen. Een mooie jas kan een outfit echt af maken. Als je investeert in een mooie, kwaliteitsvolle winterjas, kan die zeker eventjes mee. En dat is nodig, aangezien je hem de hele winterperiode zal dragen. In deze blogpost geef ik jullie wat inspiratie en trends voor de winterjassen van dit jaar.

Back to the Seventies  In een vorige blogpost kon je al lezen dat de jaren '70 ook deze herfst en winter nog helemaal on trend zijn. Ook voor jassen mogen deze leuke stijlelementen niet ontbreken. De populairste trend van het najaar zien we onder andere terugkomen in patchwork en felle kleurtjes, psychedelische prints en franjes. Gecombineerd met leuke laarsjes (liefst in het zwart) zal je statement jas alle aandacht opeisen. 

Furry FriendNatuurlijk zijn we tegen het gebruik van echt bont in kleding en accessoires, en de modewereld begint dat stilaan te snappen. Steeds vaker zien we ook faux fur verschijnen op de catwalks. Deze herfst en winter kunnen we ons lekker warm houden in jassen die ofwel helemaal uit bont bestaan, ofwel enkele leuke details hebben. Of je nu liever all the way gaat in een opvallende bontjas, of meer houdt van een kraagje (of mouwen) met bont, je zal zeker on trend zijn. 

Zo Man, Zo Vrouw Vorig jaar merkten we het ook al: veel ontwerpers lieten hun modellen de catwalk op lopen in meer mannelijke silhouetten. Ook deze herfst en winter zullen we veel oversized, double breasted coats in het straatbeeld zien. De mannelijke silhouetten maken een outfit net wat edgier, maar door voor de rest van je outfit voor meer vrouwelijke, aansluitende stukken te kiezen voorkom je dat je er slonzig zal uitzien. 

SupervrouwNiet enkel superhelden mogen capes dragen. Vorige herfst verscheen dit vrouwelijke jasje voorzichtig op straat, maar dit jaar breekt de trend pas echt door. Wanneer je in plaats van een gewoon jasje, een capeje draagt, voeg je meteen wat extra flair toe aan je outfit. Toch kan een cape ook heel stoer staan, door hem te combineren met een paar stoere biker boots en ripped jeans. Zelf ben ik meer voorstander van de vrouwelijke look: een zwierig capeje gecombineerd met een mooi jurkje. 

Niet Voor Watjes (gewatteerd) Gewatteerde jasjes zijn nooit een misser geweest, en de voorbije jaren zagen we ze sterk terugkomen. Veel ontwerpers hadden wel een versieH van zo een jasje in hun collectie gestopt. Maar zoals het in de modewereld vaak luidt: the bigger the better. Veel ontwerpers hebben het woord "overdrijving" op de eerste pagina van hun woordenboek staan. Voor deze herfst en winter mogen de gewatteerde jassen dus nog groter en puffier zijn. Let wel op dat je niet te veel op een Michelin-mannetje gaat lijken. 

Look on the Bright SideEen felgekleurde winterjas kan heel wat optimisme brengen op een druilerige dag. Ook deze winter mag je weer helemaal gaan voor een mooie jas in een knallend kleurtje. Om het hele plaatje niet té extravagant te maken (we zijn niet allemaal zoals Anna Dello Russo), kies je best voor een klassiek silhouet. Zo krijgt de kleur alle aandacht. Wil je echt opvallen in de grijze massa, kies dan voor een fel printje. Gecombineerd met een classy, zwarte outfit kan je het level of craziness makkelijk neutraliseren.

Hoe zal jouw jas voor komende winter eruit zien? 


You Might Also Like

5 reacties

Mijn foto

Since 1996. Belgian girl, passionate about fashion, beauty and writing, which resulted in me creating this blog about everything that I like. Enjoy!

Popular Posts