HOE KLEED JE JE ALS EEN ECHTE PARISIENNE?

17:03


Voorbije zomer ben ik enkele dagen op citytrip naar Parijs geweest. Als ik Parijs in één woord moet omschrijven, dan is het elegantie. De gebouwen, de mensen, de parken, de monumenten: alles is tot in het kleinste detail afgewerkt. De sfeer die je doorheen de hele stad voelt, is uniek. Het voelt alsof je doorheen een Franse versie van Breakfast at Tiffany’s wandelt. Alles en iedereen ziet er perfect uit.

Qua stijl en kleding was het vrij makkelijk om de toeristen van de echte Parisiennes te onderscheiden. Hiermee bedoel ik zeker niet dat de rest van de wereld zich slecht kleedt, maar de Parijse vrouwen kleden zich gewoon extreem goed. Alsof de gebouwen van de stad van de liefde hun elegantie afstralen op de bewoners. Omdat ik er zelf zo gefascineerd door was, en deze fascinatie wil delen met jullie, heb ik een kleine Style Guide gemaakt om er snel en makkelijk even elegant uit te zien.

Keep it simple!

Of less is more, zoals ook vaak gezegd wordt. Don’t overdo it. Je zal nooit een Parisienne zien rondlopen in een enorm kleurrijke outfit, met veel accessoires of heel opvallende stukken (tenzij ze wil opvallen in de elegante massa). Ook voor je kleerkast is dit een goede tip: denk een beetje minimalistisch, ga hem niet volproppen met stukken van minderwaardige kwaliteit. Kies eerder voor minder stukken, die met veel zorg zijn gemaakt. Ga ook niet als een gek op in trends, zo koop je dingen die het seizoen erna weer not-done zijn. Onderdruk je innerlijke Anna Dello Russo (tenzij dit meer jouw stijl is, dan moet je ervoor gaan!) en ga voor eenvoudige stukken in basiskleuren. Die kan je altijd met elkaar combineren zodat je er nooit saai gaat uitzien. Bonus: het bespaart tijd ’s ochtends bij het uitkiezen van je outfit!


Elegantie

Hand in hand met eenvoud komt elegantie. In Parijs lopen de meeste dames rond in jurkjes en hakken (ook al is de ondergrond daar niet altijd optimaal voor). Ben je iets stoerder en draag je liever een jeansbroek dan een rokje? Rol dan de broekspijpen een beetje op en draag er een mooi paar hakken of elegante ballerina’s bij. Draag je een oversized stuk waar je vormen een beetje in verborgen worden? Kies dan voor een mooi getailleerde jas of blazer. Het draait allemaal om de balans tussen stoer en elegant. Ook accessoires zijn belangrijk om je outfit net dat tikkeltje extra te geven. Kies in plaats van een opvallende statement ketting eens voor een minimalistische versie, met een mooi bedeltje.


Kies één key-item


Omdat we nu toch al over minimalisme aan het spreken zijn: investeer in één item waarvan je weet dat je het vaak zal dragen. Kies iets dat met zorg gemaakt is uit kwaliteitsvolle materialen. Aangezien je het vaak zal dragen, gaat het minder slijten, en krijg je zeker waar voor je geld. Ikzelf zou kiezen voor een mooie jas. Als je een neutrale kleur kiest, past hij op heel veel outfits. Een mooie jas valt ook meteen op als je ermee over straat loopt, en is vaak het enige wat mensen van je outfit zien in de herfst- en wintermaanden. Zelf voel ik me ook zelfzekerder als ik een kwaliteitsvol stuk draag. 


Hoe toveren jullie jezelf om tot een elegante Parisienne? 


You Might Also Like

3 reacties

Mijn foto

Since 1996. Belgian girl, passionate about fashion, beauty and writing, which resulted in me creating this blog about everything that I like. Enjoy!

Popular Posts