POPULAR PRINTS: PLAID EN TARTAN

12:04


Vorig jaar was het al duidelijk dat de plaid-print zeer populair was. Wie dacht dat deze trend maar van korte duur zou zijn, is mis. Het lijkt er namelijk op dat we het leuke printje nog een tijdje gaan kunnen dragen. Ook op de catwalks van de Fashion Weeks voor dit seizoen was het duidelijk dat plaid nog helemaal hip is. Lees verder en zie de beste plaid-looks voor dit seizoen!

Cute with an Edge


Plaid staat erom bekend een preppy look te hebben. Het staat vaak heel vrouwelijk, maar onder andere Marc by Marc Jacobs en Paul & Joe hebben bewezen dat dit preppy printje ook stoer kan staan. Door het vrouwelijke silhouet te bewaren, maar de print in rood of grijs te kiezen, krijgt je outfit dat vleugje edge wat nodig was. Met een paar coole boots eronder lijk je net een echte street style star. Draag een paar leuke hakken onder je outfit als je toch die meer vrouwelijke kant in de verf wil zetten.

Of helemaal Stoer


Plaid in donkere kleuren is essentieel voor een stoere look. De rode kleur is hier heel populair, maar ook bruine en grijze tinten zijn hier perfect voor. Draag het printje op een onverwachte manier, bijvoorbeeld op je broek zoals Marc by Marc Jacobs deed, of subtiel in een jurk verwerkt zoals bij Polo Ralph Lauren. Combineer plaid met wat leder zodat je meest stoere kant naar boven komt.

Ook aan de Buitenkant


Een jas in plaid lijkt op het eerste zicht misschien een beetje extreem, maar toch ziet het er heel leuk uit. Volgens Chloé bijvoorbeeld is het perfect mogelijk een plaid mantel te dragen die helemaal tot op de enkels komt. Het is dan wel belangrijk om de rest van je outfit neutraal te houden om zo alle aandacht op de jas te vestigen. Zelf gaat mijn voorkeur ook uit naar een neutrale kleur plaid in mijn jas, omdat de print zelf al zo overweldigend is.

Mix & Match


Al enkele jaren zien we dat het weer kan om verschillende prints in één outfit te dragen. De scliché combinaties - bloemen met streepjes, polka dots met streepjes - zijn ondertussen helemaal ingeburgerd, dus is het wel eens tijd voor iets nieuws. Op de catwalks bij Giambattista Valli en Vivienne Westwood Red Label bijvoorbeeld zagen we interessante combinaties met plaid. Zo wordt de poplaire bloemenprint ook hier gebruikt om een leuk effect te creëren. Het excentrieke Miu Miu gaat voor een combinatie van plaid met een blauwe luipaardprint. Iets wat uitermate geschikt is voor catwalks en street style, minder voor het dagelijks leven, lijkt me.

All Plaid Outfit


Net zoals het mixen van prints, is het ook al enkele jaren oké om een hele outfit bestaande uit één print te dragen. Bij Polo Ralph Lauren zagen we leuke varianten op mantelpakjes in verschillende kleuren plaid. Vivienne Westwood Red Label combineerde 2 soorten plaid om zo een leuk effect te creëren. Ook een jurkje uit één soort plaid staat altijd leuk, zoals gezien bij Simone Rocha.

Hoe ga jij plaid dragen komend seizoen? 


You Might Also Like

4 reacties

 1. I'm a huge fan of tartan print and just bought a new tartan maxi coat hahaha :)
  Kisses from Spain!
  Mónica Sors
  MESVOYAGES A PARIS

  BeantwoordenVerwijderen
 2. love tartan, these are all awesome!

  danielle | avec danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. So many beautiful pieces! I would like to have a jacket with this print.

  Danielle
  www.spring2spring.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gorgeous inspiration for autumn! Plaids are beyond chic!
  Fashion Soup

  BeantwoordenVerwijderen

Mijn foto

Since 1996. Belgian girl, passionate about fashion, beauty and writing, which resulted in me creating this blog about everything that I like. Enjoy!

Popular Posts