JANE IREDALE PUREPRESSED BASE

08:35


Het voorbije weekend heb ik een make-up workshop gevolgd bij visagiste Angelique Vandewinkel. Daar werd ons uitgelegd hoe we een mooie everyday make-up look kunnen creëren. Na de workshop was er ook de mogelijkheid om de make-up aan te kopen. Ik ben teruggekeerd met een mooie foundation en bijhorende kwast. Ik heb ook een concealer laten bestellen, omdat de juiste kleur niet meer op voorraad was. Deze wordt later aan huis geleverd. Vandaag review ik voor jullie deze prachtige foundation!De producten van Jane Iredale staan erom bekend zeer verzorgend te zijn voor je huid. Het gamma bestaat volledig uit minerale make-up en wordt niet op dieren getest (wat een geweldig pluspunt is!). Ook deze foundation bestaat uit mineralen en is dus zeer mild voor de huid. De foundation geeft een licht gevoel en trekt niet op de huid. Ook is de kans op allergische reacties zeer klein door de mineralen.

De PurePressed foundation komt in verschillende tinten. Zelf ben ik nogal bleek dus heb ik één van de lichtste kleuren gekregen: warm silk. Deze kleur past perfect bij mijn eigen huidskleur: niet te licht, niet te donker. Het voordeel van een foundation in poedervorm is dat deze makkelijker aan te brengen is dan een vloeibare foundation (wat handig uitkomt voor een beginner zoals ik). Doorheen de dag is het ook sneller bijgewerkt. De afgeplatte kwast neemt net genoeg poeder op om een mooi egaal laagje aan te brengen. Zelf moet ik ongeveer 3 keer met de kwast door de poeder gaan om over mijn hele gezicht een mooi laagje foundation aan te brengen. De kwast neemt zelf geen poeder op, alles wordt achtergelaten op het gezicht. Dit is goed om verspilling tegen te gaan.

Dan ga ik jullie nu het effect van de foundation op mijn gezicht laten zien. Hier zien jullie mijn gezicht zonder foundation op. Ik draag hier enkel dagcreme. Zoals je kan zien heb ik erg last van rode wangen, dit komt niet door blozen of een inspanning, dat is gewoon een beetje de toestand van mijn huid. Vroeger droeg ik enkel BB cream, maar hier zag je vaak nog fel het rode doorheen, alsof ik niks op had.


Daarna breng ik de foundation aan, en tadaaaa:


De foundation is makkelijk en egaal aangebracht en je ziet duidelijk dat het rode in mijn wangen fel verminderd is. Nu lijkt het meer op een gezond blosje, anders dan de vorige foto waar het leek alsof ik een inspanning geleverd had. Mijn huid is momenteel in een vrij goede toestand waardoor ik weinig puistjes en vlekjes heb die met concealer bedekt moeten worden. Toch heb ik op mijn voorhoofd nog wat last van rode vlekjes, maar die zijn zelfs zonder concealer mooi weggewerkt door de foundation. Hierdoor zou je denken dat het een zware foundation is die al snel op een plamuurlaag lijkt. Maar niets is minder waar: deze foundation is zeer licht en voelt aan als een tweede huid. Perfect dus voor dames die last hebben van een gevoelige huid, maar toch graag foundation willen gebruiken!

Wat voor foundation gebruik jij het liefst? 
You Might Also Like

4 reacties

Mijn foto

Since 1996. Belgian girl, passionate about fashion, beauty and writing, which resulted in me creating this blog about everything that I like. Enjoy!

Popular Posts