GROUNDBREAKING

15:49Miranda Priestly a.k.a. Meryl Streep zei ooit: Florals? For Spring? Groundbreaking. Dat een bloemetjesprint altijd leuk staat in de lente- en zomerperiode, ervaren we elk jaar weer door de grote hoeveelheid flowergirls die we vanaf maart weer op straat zien verschijnen. Toch is sinds enkele jaren de bloemetjesprint ook populair in de herfst en de winter, weliswaar aangepast aan de mysterieuze sfeer. Ook voor deze herfst maakten de ontwerpers gebruik van dit leuke printje. Kijk mee en geniet van de mooiste creaties uit de collecties voor komend seizoen.


Girly Girl 


In de ranglijst van de meest girly prints, staan bloemetjes waarschijnlijk helemaal op de eerste plaats. Het romantische printje is perfect om een outfit net dat lieve karakter te geven. Ook de donkerdere prints kunnen nog steeds dat gevoel geven, alleen hangt het dan veel meer af van de vorm van het kledingstuk dat je draagt. Een fit & flare jurkje is waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld van een girly silhouet. Ook leuke mouwtjes of een schattig kraagje kunnen je outfit een instant girly boost geven. 

Like the Cool Kids


Ben je niet zo'n girly girl? Niet getreurd! Ook de stoere meiden mogen bloemetjesprints dragen. Kies voor abstractere print in een knallend kleurtje (geen rood-rozetinten) en you're good to go! Gecombineerd met stoere sneakers of boots maak je je outfit extra edgy. Wil je toch dat girly karakter een beetje laten terugkomen? Kies dan voor de meer minimalistische accessoires.

Mysterieus...


De koning van de donkere bloemenprint, Dries van Noten, weet als geen ander mysterie op te wekken in zijn silhouetten. Door de juiste kleuren in zijn prints te verwerken, en er dramatische stukken mee te maken, creëert hij een mysterieuze vrouw op de catwalk. Vooral donkerrode en donkerblauwe prints zijn perfect voor deze look. 

... of toch wat onthullen 


Wil je het mysterieuze achter je laten en een beetje meer van jezelf onthullen? Kijk dan naar de shows van Valentino, Alexander McQueen en Chloé als voorbeeld. Deze ontwerpers kozen voor een meer transparante stof als basis voor hun jurken. De bloemen die in de stof verwerkt zijn, liggen juist op de plekken waar iets meer bedekking nodig is. Zo onthul je niet te veel van je lichaam, enkel de stukjes die gezien mogen worden. Voor een jurk vind ik het idee misschien een beetje extreem, het lijkt me iets meer voor een leuk bloesje.

Mee met het Interieur


Vanaf de jaren '50 van de vorige eeuw zien we regelmatig een bloemenprint opduiken in onze interieurs. Hoewel dat nu, in minimalistische tijden, een beetje not done is, zien we de prints die ooit in ons interieur verstopt zaten, terugkomen in onze kledingstukken. Deze prints zijn vaak niet zoals je je de stereotype bloemetjesprint inbeeldt, maar toch passen ze (meestal) perfect in een outfit. Marni bewijst dit bijvoorbeeld heel mooi met een jas, bekleed met gele bloemetjes.

Like a Lady 


Bloemetjesprints zijn niet enkel voor jonge meisjes, ook de dames kunnen gemakkelijk zo'n print dragen. Belangrijk is dan wel dat er gekozen wordt voor een modern printje, zodat het niet te passé gaat lijken.  Een subtielere print is hier vaak de juiste keuze, om het effect van "ik voel me nog steeds 20" tegen te gaan.

Draag jij graag bloemetjesprints? You Might Also Like

1 reacties

  1. so stylish and gorgeous! I like the chosen combination of colors! Stunning!

    p.s. read how I met Victoria Beckham on www.dianacloudlet.com

    Diana Cloudlet
    www.dianacloudlet.com

    BeantwoordenVerwijderen

Mijn foto

Since 1996. Belgian girl, passionate about fashion, beauty and writing, which resulted in me creating this blog about everything that I like. Enjoy!

Popular Posts