FALL/WINTER FASHION TRENDS 2015

09:07De dagen korten in, het weer verandert en zomerkleren verdwijnen achteraan in de kleerkast. De herfst is mijn favoriete seizoen: mooie outfits, lichtjes en dekentjes zijn voor mij de ultieme gezelligheid. Wat me zo aanspreekt over de mode in de herfst, is dat alles in laagjes gedragen wordt. Een trui over een bloes over een topje, en misschien nog een sjaal erbovenop. Die laagjes vind ik altijd een mooi effect geven, en zijn handig om je snel aan te passen aan de temperaturen die nogal kunnen schommelen. Wat dit seizoen trending is in de modewereld, lees je in deze blogpost.

Patchwork 

Van vorige zomer weten we dat de jaren '70 helemaal terug zijn. Ook deze herfst en winter zal deze opvallende stijl niet weg te denken zijn uit het straatbeeld. Eén opvallende trend binnen het hele jaren '70 gebeuren, is patchwork. Verschillende lapjes stof vormen samen één geheel, en worden zo verwerkt binnen een kledingstuk. Dit kan op veel verschillende manieren gebeuren: Heel opvallend met kleurtjes en prints, of juist subtiel binnen hetzelfde kleurpalet. Zelf zou ik eerder kiezen voor de subtielere versies, omdat het item dan net wat neutraler is.


Boho  

Hand in hand met de jaren '70 trend, vinden we de boho trend. Losse bloezen, jurken en rokken sierden de catwalks van de modeweken en we zagen de mooiste flower-girl prints voorbijkomen. Laat je innerlijke Coachella-meisje naar boven komen en kies eens voor een flowy, free-spirited item.


Punk 

Voor wie niet zo into boho is, is er nog altijd de compleet tegenovergestelde punk-trend. Naast de flowy, romantische bloemenjurkjes zagen we ook veel stoere, edgy outfits. Binnen deze punk-trend is vooral de plaid-print net zoals vorig jaar weer heel populair. Zelf raad ik aan om niet je hele outfit hierop te baseren, maar subtiele elementjes aan je outfit toe te voegen om die extra edge te creëren. Ik vind het effect van een plaid hemdje bijvoorbeeld heel mooi wanneer het kraagje boven een truitje tevoorschijn komt.


Rolkraagjes 

Om de zoveel jaren komen deze hoge kraagjes weer eens voor een seizoen terug en is iedereen er gek van. Ook deze herfst zal dat weer het geval zijn. Zoals ik al zei, is de herfst hét seizoen om je outfit in laagjes op te bouwen. Tops met rolkraagjes zijn perfect om onder een truitje te dragen, gecombineerd met een mooie ketting.


Pastel

Vorige herfst konden we er niet langs kijken: de poederroze jassen. Toen werd duidelijk dat pastel niet meer puur als een zomerkleurtje beschouwd werd, ook in de koudere seizoenen werd het mogelijk. Dit jaar zal het zachte roze kleurtje echter plaats moeten ruimen voor lila en andere pastel paarse tinten. Wie het aandurft, draagt een opvallend item in een pastelkleurtje. Wie het liever subtiel houdt, kiest best voor een mooi pastelkleurig accessoire.


Welke trends willen jullie zeker proberen deze herfst? 


You Might Also Like

1 reacties

  1. Everything is absolutely gorgeous - love this post and all the designs and colours are just stunning!!! :)

    Layla xx

    http://www.sprinklesofstyle.co.uk
    http://www.youtube.com/sprinklesofstyle

    BeantwoordenVerwijderen

Mijn foto

Since 1996. Belgian girl, passionate about fashion, beauty and writing, which resulted in me creating this blog about everything that I like. Enjoy!

Popular Posts