STREET STYLE INSPIRATIE VOOR DE WINTER

14:01


Winter is coming! Om ons te beschermen tegen de koude dagen die ons te wachten staan, kleden we ons graag in lekker warme kleren. Vaak gaat een comfortabele, warme outfit niet samen met de absolute schoonheid van je ensemble. Dat dilemma is nu verleden tijd. De street style sterren deden het ons voor tijdens de modeweken: stijl moet niet onderdoen voor comfort. Drie trends binnen de street style voor komend seizoen vielen me op: de jaren '70 (ja, ze zijn er nog steeds!), het minimalisme en het overcomfortabele cocooning.Vorige zomer konden we er niet overheen kijken, en ik heb er ook al eerder over geschreven: de bohemian stijl van de jaren '70 blijft nog even in de mode. Ook deze winter zullen we de franjes, flared broeken en drukke prints nog verantwoord kunnen dragen, zij het niet met een warmer, winters tintje. De vrolijke flared en high-waisted broeken van de zomer ruimen plaats voor hetzelfde silhouet in een dikkere stof, en ook liever in een meer herfstig/ winters printje of kleurtje. Vooral oranjetinten waren de favorieten van de modeguru's tijdens de modeweken. Gecombineerd met een jasje uit suede, al dan niet afgewerkt met franjes, maakt je outfit volledig seventies-proof! Let wel op dat het niet gaat lijken alsof je onderweg bent naar een seventies verkleedfeestje!

 Er zijn weinig kledingstukken die comfortabeler zijn dan een grote gebreide trui. Vooral tijdens dagen waar het kwik het vriespunt nadert, is het fijn jezelf in je eigen trui-cocon te hullen. Aansluitend bij de seventies trend hoort ook het feit dat rolkraagjes weer terug van weggeweest zijn. Deze zijn perfect om je warm te houden, en het ziet er ook nog eens leuk uit. Zelf ben ik fan van gebreide truien met een iets grotere kraag: kwestie van stijl op een goede manier met comfort te combineren. Vermijd wel dat je te veel lossere kledingstukken in één outfit gaat dragen, je wil er namelijk niet uitzien als een 'patattenzak'. Combineer een oversized trui met een skinny jeans of leuk rokje om toch het vrouwelijke silhouet erdoorheen te laten schijnen.

Ook een stijl die we al enkele jaren steeds weer zien terug komen, is het moderne minimalisme. Vrouwen kiezen er hierbij voor om (vaak oversized) mannelijke kledingstukken te dragen en deze te combineren met strakke, vrouwelijke items om zo een moderne look te creëren. Een item dat vorige winter, en ook nog komende winter, bijzonder populair was, was de herenjas. Een oversized jas, vaak tot op de knieën of zelfs nog langer, gaf meteen die vernieuwing die de outfit nodig had. Deze trend kent ook geen al te felle, opvallende kleuren: het basiskleurenpalet bestaat uit zwart, grijstinten en bruintinten. Toch kan een tikkeltje kleur geen kwaad om het vrouwelijke element in je outfit te accentueren: zo waren vorig jaar de poederroze jassen een zeer populair item. Het belangrijkste bij het minimalisme, en de naam zegt het zelf al, is dat je enkel de basis zal dragen, zonder al te veel opvallende, 'onnodige' accessoires aan je outfit toe te voegen. 

Welke trend is jouw favoriet? 


You Might Also Like

7 reacties

Mijn foto

Since 1996. Belgian girl, passionate about fashion, beauty and writing, which resulted in me creating this blog about everything that I like. Enjoy!

Popular Posts